EXPO Linda Colman voorkant
In deze nieuwe editie van IN THE PICTURE toont LINDA COLMAN, leerling Specialisatie Keramiek aan de academie, haar artistieke werk binnen de tentoonstelling 'Time and patience'.
 

Papier en textiel zijn een rode draad, inspiratiebron en creatieve uitlaatklep in Linda's leven. Een jaar of zes geleden werd ze ook getriggerd door keramiek. Een coup de foudre, zo bleek. Met porselein had ze aanvankelijk een haat-liefdeverhouding, maar die ambigue relatie veranderde al snel in een uitdaging. Het fragiele, pure en kraakwitte trokken haar over de streep.

Elke succesvolle relatie vraagt om begrip en geduld, zo gaat dat ook bij klei en keramiek. Een zachte aanpak; nauwgezet en minutieus. Het hielp Linda de afgelopen jaren bij het maken, (meermaals) herbeginnen en verfijnen van haar werk. Geduld is wel degelijk een schone deugd, en je maakt er heel veel schoons mee. Perfectionisme is wel een mes dat aan twee kanten snijdt. Je kan je er in verliezen, maar het dwingt ook de beste versie van jezelf af. Je verbetert, puurt uit en zet de puntjes op de 'i'. Het is een bevrijdend leerproces met vallen en opstaan. Eens je de basistechnieken onder de knie hebt, put je er plezier uit en ontdek je de eindeloze mogelijkheden.

Linda is op creatief vlak een einzelgänger; alleen met haar gedachten in haar atelier. Maar creatieve kruisbestuivingen werken uiteraard ook inspirerend. De afgelopen 5 jaar kreeg ze richting en begeleiding van Nele Deconinck, in de specialisatiejaren van Sofie Steegen. Inspiratie haalt Linda overal, maar toch voornamelijk uit de natuur en textiel. Haar werken zijn divers en uit verschillende technieken opgebouwd: een mengeling van handopbouw en draaiwerk. Een terugkomend element is het repetitieve. Herhaling zorgt voor sereniteit, vaak frêle en delicaat.


De tentoonstelling loopt van woensdag 8 mei tot dinsdag 4 juni 2024 in de Academiezaal van de academie (Marktplein 20, Hamme) gedurende de openingsuren van het secretariaat.

Uitvoerder

Academie Hamme (afdeling Beeldende & Audiovisuele Kunsten)

Wanneer

Van woensdag 8 mei 2024 tot dinsdag 4 juni 2024, dagelijks van 12:30 tot 20:30

Waar

Academie Hamme

Marktplein 20
9220 Hamme

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

Academie Hamme

Marktplein 20
9220 Hamme

Deel deze pagina