3
sep
2018

Vanaf dit schooljaar kan Academie Hamme je ondermeer deze nieuwe artistieke opleidingen aanbieden:

AFDELING MUZIEK

 
OUDE MUZIEK (Vanaf de 2e graad)

 

Voel je je aangetrokken tot muziek uit klassieke periodes als de barok, de renaissance, … en wil je graag deze muziek ook eens op authentieke wijze leren spelen? Vanaf dit schooljaar kan je zo 'oude' instrumenten als de TRAVERSO en de KLAVECIMBEL leren bespelen in onze opleiding OUDE MUZIEK

De TRAVERSO is zo de voorloper van de dwarsfluit en ideaal om muziek van Bach, Vivaldi, Couperin ... te vertolken. Het KLAVECIMBEL en het ORGEL zijn dan weer de instrumenten bij uitstek om de rijke muziekliteratuur uit die periode te verkennen.

Ook in onze BLOKFLUIT- en ZANG-opleidingen is het vanaf dit jaar mogelijk om specifiek te kiezen voor de optie 'Oude Muziek'!

 

DIRIGENT  (Vanaf de 4e graad) 

 

Heb je altijd al eens een orkest of koor willen leiden en jouw stempel willen drukken op de manier hoe een compositie gespeeld of gezongen wordt? Jouw emoties willen overbrengen in de gespeelde muziek? Musici willen motiveren om het beste van zichzelf te geven tijdens een muzikaal optreden...?

Binnen onze opleiding DIRIGENT ontsluier je zo, onder begeleiding van onze professionele dirigent-leerkracht, dhr Geert Baetens, de geheimen en 'kracht' van het dirigeren. Een opleiding om 'u nu' tegen te zeggen!

 

AFDELING BEELDENDE & AUDIOVISUELE KUNSTEN

 
DIGITAAL BEELDATELIER (3e graad - 12 t.e.m. 17  jaar)

 

Digitale beelden zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunst. Binnen ons nieuwe DIGITALE BEELDATELIER werkt men zo vooral met computer, wat niet wilt zeggen dat traditionele beeldende technieken zoals tekenen, schilderen, boetseren en waarnemingstekenen geen belangrijke rol meer spelen. Zij zijn immers de bron van alle creativiteit en fantasie van ieder ontwero. De computer is hulpmiddel om dit op een leuke manier te verwezenlijken.

Ben je creatief en wil je digitaal experimenteren, je ideeën op een vlotte en leuke manier in een digitaal beeld leren omzetten? Of wil je foto's bewerken en manipuleren, digitale cartoons of animatiefilmpjes maken...? 

Kom dan gerust eens een kijkje nemen, op donderdagavond en/of zaterdagnamiddag, in ons DIGITAAL BEELDATELIER in vestigingsplaats HOOIRT.

 

INITIATIEATELIER   (4e graad - Vanaf 18  jaar) 

 

Vanaf de leeftijd van 18 jaar kan je terecht in ons INITIATIEATELIER.

In het INITIATIEATELIER maak je kennis met de beeldende en audiovisuele kunsten in al zijn facetten. Tekenen, schilderen, boetseren, maken van composities, etc. Diverse technieken en materialen uit de verschillende opleidingen die de 4e graad BEELD EN AUDIOVISUELE KUNSTEN te bieden heeft komen hier al even aan bod.

Er is zo geen voorkennis nodig om te starten met deze opleiding.

Deel deze pagina