Er duiken steeds meer corona-uitbraken op in verschillende scholen in Vlaanderen. Ook enkele scholen in Hamme zijn de afgelopen dagen getroffen door corona-besmettingen. Om geen verder risico te nemen, werd er in overleg met de schooldirecties, het CLB en de lokale veiligheidscel beslist om adequaat te handelen. 

Hierbij een overzicht van de verschillende scholen:  

  • Gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen: 1 kleuterklas in quarantaine
  • KOHa Sint-Pieter (afdeling De Ring): 3 kleuterklassen in quarantaine
  • KOHa H. Familie (afdeling Dr. Hyleboslaan): 2,5 kleuterklassen in quarantaine
  • KOHa Zogge: school gesloten en alle leerlingen/leerkrachten/medewerkers in quarantaine

De directie van KOHa Zogge heeft ondertussen de school - zowel de kleuter- als lagere afdeling - volledig gesloten. Alle leerlingen, leerkrachten en schoolmedewerkers werden preventief in quarantaine (10 dagen) geplaatst. De leerkrachten en schoolmedewerkers worden vandaag getest.

Morgen zal het mobiel team van UZ Gent ter plaatse komen en alle schoolkinderen van KOHa Zogge testen op het coronavirus. De ouders werden op de hoogte gebracht door de betrokken schooldirectie. Ingeval jouw kind positief test, dien je als broer, zus en/of ouder ook in quarantaine te gaan.

Naar analogie met de genomen maatregelen voor KOHa Zogge zullen - gedurende de quarantaineperiode - ook de lessen van de academie op de schoolsite opgeschort worden. 

De lokale veiligheidscel wil nogmaals oproepen om strikt de veiligheidsmaatregelen te volgen en je aan de 6 gouden regels te houden. Wees ook waakzaam voor symptomen. Bij twijfel, raadpleeg tijdig je huisarts.  

Wat houdt quarantaine in?

Tijdens de quarantaine is het belangrijk dat je thuis blijft. Je mag alleen de woning verlaten voor essentiële verplaatsingen (apotheker, dokter of supermarkt). Kinderen mogen niet deelnemen aan buitenschoolse activiteiten zoals jeugdbewegingen, sportverengingen, academie, … Ga ook niet op bezoek bij anderen (bv. grootouders).

Het is belangrijk dat de quarantainemaatregelen strikt worden opgevolgd. Alle info over de quarantainemaatregelen kan je nalezen op www.info-corona-virus.be.

Deel deze pagina