Momentopname VoordrachtTijdens de lessen VOORDRACHT word je in contact gebracht met de meest diverse types van teksten (verhalen, poëzie, dialogen, …).

Je leert je zo inleven in de verbeeldings- en gevoelswereld van teksten en verwerft de nodige technische vaardigheden om deze naar een publiek over te brengen. Je analyseert teksten, al dan niet aangereikt door de leerkracht, op inhoudelijk en vormelijk vlak en leert deze gedurende het schooljaar ook uit het hoofd.

In de middelbare graad staan zo spreken en spelen helemaal voorop. Hoe zorg je er voor dat een tekst meer klinkt dan enkel wat letters op papier? Hoe maak jij van die woorden jouw 'eigen woorden'?

 In de hogere graad verschuift de focus weer meer naar de literaire waarde van teksten. Zelfstandigheid en geloofwaardigheid in het overbrengen van een tekst vormen hier ook de belangrijkste waarden.


Je volgt gedurende alle jaren van de middelbare graad het vak VOORDRACHT (1u/week) steeds in combinatie met het vak ALGEMENE VERBALE VORMING VOOR VOLWASSENEN (1u/week).

In de hogere graad combineer je VOORDRACHT met het vak REPERTOIRESTUDIE WOORDKUNST (1u/week).

 LESLOCATIE
LEERJAAR
 LESMOMENTEN
J.C. Den Appel, Kaaiplein 36, 9220 HAMME H1  Woensdag (17.00 u - 18.00 u)

Deel deze pagina