Momentopname volwassenen beeldZit er een waar, beeldend artiest in jou verscholen...? Wordt je regelmatig op een creatieve manier geprikkeld door je nabije omgeving...? Heb je altijd al eens het verlangen gehad om een penseel, tekenpotlood, beitel, of stuk klei in de handen te nemen en hier de meest wonderbaarlijke dingen met te maken...? Zoek niet meer verder...

 

 ==   4e    GRAAD - LANGLOPENDE STUDIERICHTING BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN == 

 

Vanaf de leeftijd van 18 jaar kan je terecht binnen de 4e graad van de langlopende studierichting BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN.

Je hebt de mogelijkheid om in te stappen in 1 van de onderstaande opties:

BEELDHOUWEN EN RUIMTELIJKE KUNST

CROSS-OVER (ervaring/vooropleiding vereist!)

DIGITALE BEELDENDE KUNST (nieuw vanaf september 2023)

KERAMIEK
LEVEND MODEL

TEKENKUNST

SCHILDERKUNST

Ons team van professionele leerkracht-kunstenaars neemt je mee op sleeptouw en laat je tijdens een 5 jaar durende opleiding proeven van de artistieke en creatieve geneugten die haar of zijn beeldende discipline te bieden heeft. Er is zeker geen ervaring of vooropleiding nodig om te kunnen starten met één van deze opleidingen.

Elke optie van de 4e graad BEELD, met uitzondering van de optie DIGITALE BEELDENDE KUNST, bestaat uit vijf schooljaren waarbij je wekelijks 8 lestijden hebt. Elke lestijd is 50 minuten lang. In uitzonderlijke omstandigheden kan er gekozen worden voor tien schooljaren met 4 wekelijkse lestijden. Bij de optie DIGITALE BEELDENDE KUNST is en 10-jarig traject ook de enige mogelijkheid.

Deze lestijden zijn verspreid over 2 wekelijkse lesmomenten in de avond en/of namiddag.

Je kan ook 2-wekelijks het facultatief vak KUNST & CULTUUR (Kunstgeschiedenis) volgen op zaterdagvoormiddag indien je ingeschreven bent voor 1 van de opties van de 4e graad of de richting SPECIALISATIE.

 

== KORTLOPENDE STUDIERICHTING BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN ==

 

Je kan je vanaf 18 jaar ook inschrijven voor de kortlopende studierichting van het domein BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN.

Binnen deze kortlopende studierichting kunnen we je deze optie aanbieden:

SPECIALISATIE - Beeldende & Audiovisuele Kunsten

Deel deze pagina