Momentopname basgitaar en contrabasZowel in pop, rock, jazz en klassiek is de bas de 'fundering' van de band. Begeleid je graag een song of een zanger of solist, dan is een BASGITAAR (Jazz-pop-rock)  zeker iets voor jou! Maar let we opl; wat vroeger een instrument was enkel bedoeld om te begeleiden, is nu een een evenwaardig solo-instrument.

BASGITAAR leren kan al op jonge leeftijd. Je leert 'akkoorden' herkennen en spelen, 'grooves' en 'licks' uit je favoriete nummers of van je favoriete bassist of groep. Ritmes maken, samen met de drummer. Notennamen op een speelse manier hanteren... Schrikt een 'walking bass' je af? Geen probleem, je leert het allemaal binnen deze opleiding!

Als je graag een liedje hoort en je kan niet verklaren waarom, luister dan gewoon naar de BAS...

--------------------------------------------------------------

De CONTRABAS (Jazz-pop-rock) is het laagst klinkende strijkinstrument en de ultieme keuze voor wie graag veel wil kunnen samenspelen met andere muzikanten. In zowat alle klassieke orkesten en ensembles neemt dit instrument een onmisbare plaats in. Tegelijk vervult de CONTRABAS ook een belangrijke rol in zogenaamd 'niet-klassieke' genres als jazz, tango, folk, etc.!

CONTRABAS leren spelen is mogelijk vanaf 6 jaar. Voor kinderen worden zo aangepaste, kleinere instrumenten gebruikt. Een CONTRABAS vervoeren is makkelijker dan het lijkt: een 'volwassen' instrument past in elke personenwagen, en in een goede draagzak kan je het redelijk eenvoudig en gratis meenemen op trein, tram en bus.

VESTIGINGSPLAATS 
LESMOMENTEN

Jazz-Pop-Rock-huis - Meulenbroekstraat 22, 9220 HAMME

Donderdag (17.00 u - 18.00 u)

Deel deze pagina