Momentopname Speltheater volwassenenDe opleiding SPEL(THEATER) voor volwassenen omvat 2 wekelijkse lesuren. Je doorloopt eerst 3 jaren in de 3e graad voor volwassenen. Nadien kan je nog eens 3 jaren doorlopen in de 4e graad voor volwassenen.

= 3e graad (vanaf 18 jaar) =

 

De derde graad SPELTHEATER VOOR VOLWASSENEN bestaat uit 3 leerjaren (3.1, 3.2 en 3.3) en omvat volgende vakken:

  • 1 uur DRAMASTUDIO

In de lessen DRAMASTUDIO leer je spelen met woord en gebaar. Met je lichaam, je mimiek, je gebaren en je stem geef je uitdrukking aan je fantasie, waarnemingen of gevoelens. In de lessen dramatische expressie leer je spelenderwijs je expressief te ontplooien als individu, in de ruimte en in samenspel. Alleen en met anderen duik je in speelstijlen, emoties en rollen… We geven ruimte aan je verbeelding en trainen je concentratievermogen, alsook je gevoel voor ritme, timing en improvisatie. Dramastudio bereidt je voor op speltheater.

  •  1 uur SPELTHEATER voor volwassenen

Bij deze speltrainingen onderzoek je samen met je medespelers het hoe en waarom van een tekst en de personages. Je verkent hun intenties en opvattingen, vanuit je eigen ervaringswereld en emoties.

Vervolgens leer je jouw interpretatie van een personage vormgeven met een gepaste lichaamstaal en goede spreektechniek. Daarbij besteden we ook veel aandacht aan samenspel en de relatie met het publiek, vaardigheden die je in praktijk brengt op toonmomenten. Bij de voorbereidingen van deze optredens, kom je in aanraking met allerlei aspecten van een theaterproductie: regie, decor, kostuums, …


Eenmaal je geslaagd bent voor alle leerjaren van de 3e graad, stroom je door naar de 4e graad.

ALLE JAREN    (3.1, 3.2 en 3.3)

1 uur SPELTHEATER VOOR VOLWASSENEN + 1 uur DRAMASTUDIO VOOR VOLWASSENEN

SPELTHEATER voor volwassenen

 VESTIGINGSPLAATS
GROEP
LESMOMENTEN
Creatieve Campus - Marktplein 20, HAMME 3e graad volwassenen (3.1, 3.2 en 3.3) en 4e graad volwassenen (4.1, 4.2 en 4.3)
Donderdag (20.30 u - 21.30 u)

DRAMASTUDIO

Creatieve Campus - Marktplein 20, HAMME 3e graad volwassenen Theater (3.1, 3.2 en 3.3) en 3e graad volwassenen Vertel Woensdag (19.30 u - 21.30 u)

 

= 4e graad (vanaf 18 jaar) =

 

Vanaf de 4e graad wordt DRAMASTUDIO vervangen door 1 uur DRAMALAB. Je hebt ook nog steeds 1 uur (SPEL)THEATER per week. 

In de lessen DRAMALAB verdiepen we ons in de wereld van de poëzie, de literatuur en in de wereld van het theatergebeuren rondom ons als inhoudelijke aanvulling op de praktijk van het speltheater. We wonen bovendien een aantal toneelvoorstellingen bij die worden geanalyseerd en toegelicht. 

ALLE JAREN    (4.1, 4.2 en 4.3)

1 uur THEATER VOOR VOLWASSENEN + 1 uur DRAMALAB VOOR VOLWASSENEN

THEATER voor volwassenen

 VESTIGINGSPLAATS
GROEP
LESMOMENTEN
Creatieve Campus - Marktplein 20, HAMME 3e graad volwassenen (3.1, 3.2 en 3.3) en 4e graad volwassenen (4.1, 4.2 en 4.3) Donderdag (20.30 u - 21.30 u)

DRAMALAB

De leerlingen van de 4e graad Speltheater voor volwassenen volgen de lessen DRAMALAB mee van de 4e graad (3e jaar) Speltheater voor jongeren
Creatieve Campus - Marktplein 20, HAMME 4e graad/3e jaar (4.3) jongeren en 4e graad volwassenen (4.1, 4.2 en 4.3) Zaterdag (13.00 u - 14.00 u)

Eenmaal je geslaagd bent voor alle leerjaren van de 4e graad, kan je kiezen voor de optie SPECIALISATIE - SPELTHEATER.

Deel deze pagina